Pantone kleur van 2019: Living coral

Pantone heeft de kleur van het jaar 2019 gekozen: Living
Coral.

Pantone zegt hierover op hun website:

‘Als reactie op de woeste aanval van digitale technologie en social media op het leven van alledag, zijn we op zoek naar authentieke en meeslepende ervaringen die intimiteit en contact mogelijk maken.

De sociale, levendige en innemende aard van PANTONE 16-1546 Living Coral verwelkomtt luchtige activiteit en moedigt deze aan. Het symboliseert onze ingebakken behoefte aan optimisme en vreugde, PANTONE 16-1546 Living Coral belichaamt ons verlangen naar speelse uitingen.

PANTONE 16-1546 Living Coral reflecteert de wenselijke, vertrouwde en energieke aspecten van kleuren uit de natuur. In haar glorieuze maar zeldzame aanwezigheid in de zee fascineert deze bezielende en mousserende kleur het oog en de geest. Gelegen in het midden van ons levendige en chromatische ecosysteem, roept PANTONE Living Color een beeld op van de  caleidoscoop aan kleur op het koraalrif.’

Koraalrood geeft energie en maakt vrolijk. Eigenschappen die uitermate geschikt zijn voor een interieur. Maar hoe combineer je koraalrood in je interieur?

Hieronder geef ik je wat tips:

De meeste mensen zullen koraalrood een heftige kleur vinden. Je hoeft natuurlijk ook niet direct al je muren koraalrood te verven. Deze kleur laat zich prima combineren met rustige tinten groen en grijs. Maar ook met gebroken wit kun je niet nat gaan.

Bron: design-seeds.com

Maar mag het best knallen dat combineer je koraalrood bijvoorbeeld met blauw. Verf een muur, zet er een koraalrood kastje voor en voilá: je hebt een echte eyecather te pakken!

Bron: Pinterest

Hieronder vind je, ter inspiratie, wat leuke items om Living Coral in je interieur te brengen en te combineren, je kunt op de link klikken als je deze wilt shoppen:

Van links naar rechts (met de klok mee) Plaid Nordal, Essenza sierkussen van wehkamp, poster Jungle Leaf van Junique, kussen Blush van Mes, fauteuil Kinx, bijzettafel Skip van Woood, tafellamp Study van Leitmotiv, en stoel Hay about a chair AAC 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *