Een volwassen slaapkamer

Een paar weken terug ging ik voor intake met een (bijna) 14-jarige en zijn moeder naar Den Haag. Voor zijn verjaardag krijgt hij een geheel nieuw ingerichte kamer en ik mocht daarvoor het ontwerp maken. Nou ligt dat best een beetje uit mijn comfortzone: ik ben zelf obviously geen jongen en ben moeder van twee pubermeiden. Dus een jongenskamer heb ik nog nooit ontworpen.

Bovendien ben ik altijd van de kleurtjes en de accessoires en wilde deze jongeman het graag grijs en rustig. Ik werd dan ook even bevangen door een soort ‘writersblock’ (hier hebben meer creatieven last van las ik op instagram bij @goodenoughcampain). Dat gebeurt me eigenlijk iedere keer wel een beetje, ik denk dat het te maken heeft met hoe je je hart en ziel in het creatieve proces gooit en je dus heel kwetsbaar bent voor kritiek of afwijzing.

Maar goed, een plateaubed, grijs, hout en niet te veel toeters en bellen. Oh, en een schilderij met bladeren, dat wilde mijn jonge opdrachtgever ook wel graag. 

Ik ben begonnen met op zoek te gaan naar een plateaubed. Maar jemig, wat zijn die duur. En ik wilde eigenlijk het hoofdeinde kwijt zodat ik het bed kon laten overlopen in het bureau. Dus ik ontwierp zelf een bed/bureaucombinatie in SketchUp (dit is een 3D ontwerpprogramma) en gaan we een prijsopgave vragen bij een timmerman in hun buurt. 

 

Als hoofdeinde koos ik voor een leren mat van Nahka. Deze hang je met lussen op en kun je dus ook bijvoorbeeld even op de vloer gooien als je wilt chillen of gamen met je vrienden. En bovendien geeft het mooie leer direct warmte in de kamer.Op de vloer komt een vierkant vloerkleed. Bij een rechthoekig vloerkleed zou de bureaustoel ernaast niet makkelijk naar achter kunnen rollen omdat hij dan tegen de rand van het kleed aanstoot. En een ontwerp  moet natuurlijk niet alleen mooi zijn maar ook praktisch. Dat sta ik me tenminste op voor!

Voor de wanden koos ik twee tinten grijs, donker achter het bed en aan de onderkant van de tegenoverliggende schuine wand en een lichtere tint op de overige muren.

De posters aan weerszijden van het raam zijn van Junique. Ze worden geleverd in allerlei maten, ik koos voor 60x90cm.

Nu waren aan de basiswensen voldaan en ging ik op zoek naar een mooie industriële kast. Deze past goed bij de stoere sfeer van de slaapkamer. Het werd de Locker Kledingkast van VTwonen. Qua formaat en uitstraling precies wat ik zocht.

De posters aan weerszijden van het raam zijn van Junique. Ze worden geleverd in allerlei maten, ik koos voor 60x90cm. 

 

Straks mail ik het interieurplan naar mijn jonge cliënt, via whatsapp liet hij al weten erg blij te zijn met het ontwerp. Weer een mens blij gemaakt met een interieur waarin hij zich thuis voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *